CUMA NAMAZI SAATİ KAÇTA 29 KASIM 2024? | Diyanet cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il (81 il) belli oldu! Cuma namazı kaç rekat, nasıl kılınır, ezan kaçta okunuyor?
Cuma Namazı Saatleri Değişiyor: 29 Kasım 2024
Her hafta perşembe gününden itibaren Müslümanların gündemine gelen 29 Kasım cuma namazı için öğle ezanı ile kılınacak saatler il il belirlendi. Cuma namazı, öğle ezanıyla birlikte farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât sünnet ve iki rekât farz olarak kılınıyor. Diyanet’in namaz vakitleri takvimine göre 29 Kasım’da İstanbul’da cuma namazı saati 12:57’de olacak. Cuma namazı saatleri illere göre değişiklik gösteriyor. Detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz. Cuma namazının ne zaman kılınacağını biliyor musunuz? Cuma namazı kaç rekat, nasıl kılınır? İşte, 29 Kasım 2024 cuma namazı vakitleri ve kılınış bilgisi…
Cuma Namazı Saatleri: 29 Kasım 2024
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “namazvakitleri.diyanet.gov.tr” internet sitesi aracılığıyla 29 Kasım 2024 tarihli cuma namazı saatleri il il belirlendi. Bu hafta İstanbul’da 12:57, Ankara’da 12:42, İzmir’de 13:05 ve Bursa’da 12:57 gibi farklı saatlerde cuma namazı kılınacak. 81 ilin cuma namazı saatleri için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. Detaylar için hemen tıklayın…
Cuma Namazının Süresi Ne Kadar?
Cuma namazı genellikle 45 dakika ile 1 saat arasında sürebilir. Namazın ne kadar süreceği, kişinin öğle namazlarını kılma durumuna bağlıdır.
Cuma Namazı Kaç Rekat Olmalı?
Cuma namazının farzı iki rekâttır. Farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere toplam sekiz rekât sünneti vardır. İmam Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır.
Cuma Namazı Nasıl Kılınır?
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre Cuma namazı şu şekilde kılınır: Öğle ezânı okunduğunda, önce dört rek’at Cum’a namazının ilk sünneti kılınır. Niyet edilirken, “Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini kılmaya” denilir. Detaylar için okumaya devam edin…